CasaNova

Daktuin

“Een aangenaam microklimaat in de Rotterdamse binnenstad.” Jeroen Hamers, landschapsarchitect

De unieke tuin op het dak van de onderbouw tussen The Muse en CasaNova volgt het bijzondere ontwerp van Jeroen Hamers, tuin- en landschapsarchitect. Van jongs af aan gefascineerd door de natuur en opgeleid aan de Wageningen Universiteit, vindt Hamers dat elk bouwproject, hoe groot of kleinschalig ook, iets toe moet voegen voor mens, dier, milieu én omgeving.

Luwte en verkoeling

Een daktuin van het formaat van CasaNova is een geweldige kans, om heel dichtbij meer groen in een verdicht stedelijk landschap te brengen. Wat de tuin uniek maakt? Terwijl u op het dak van de 5e verdieping staat in centrum van Rotterdam, krijgt u het gevoel midden in de natuur te staan. In de daktuin ontstaan tussen en temidden van het groen fijne plekken om te ontspannen of andere bewoners te ontmoeten. De vele begroeiing zorgt voor luwte en verkoeling in de zomer. Toch wordt de daktuin ook ingericht om van het spectaculaire uitzicht te genieten naar de Willemsbrug en het water van de Maas. Al met al een oase van rust in het groen, midden in de drukte van de binnenstad van Rotterdam.

Infinity Garden

Hoe maximaliseer je de groenbeleving en een realistische ervaring van natuur om je heen? De daktuin is daarom ingericht als ‘groene vallei’. Als u midden in de tuin staat, lopen de plantvakken van laag naar hoog op en bent u door groen omringd. U ziet velden van bloemen en grassen met direct daarachter de skyline van Rotterdam. Het ontwerp verbindt op deze manier de stad en de daktuin met elkaar. De dakranden zijn wel bereikbaar om contact met de straat te kunnen maken en van het fenomenale uitzicht te kunnen genieten. We noemen het de “Infinity Garden”.